Wielkimi krokami zbliża się wyjątkowe święto w piekarnictwie. Już 15 marca w całej Polsce obchodzimy Dzień Piekarzy i Cukierników, których patronem jest św. Klemens.
Święty Klemens Maria Hofbauer urodził się w Tasovicach na Morawach. Zawodu piekarza nauczył się już w latach młodzieńczych, gdy jako czeladnik piekarski pracował w rodzinnym mieście. Po wstąpieniu do zakonu opiekował się klasztorną piekarnią i osobiście wypiekał chleb dla braci zakonnych oraz ubogich mieszkańców okolic. Do końca pozostawał wierny swojej największej pasji czyli wypiekaniu chleba.
Wszystkim Piekarzom i Cukiernikom składamy najserdeczniejsze życzenia. Życzymy wytrwałości w trudnych dla rzemiosła czasach, satysfakcji z pracy oraz samych wspaniałych wypieków
Dziękujemy za Wasz codzienny trud, za wasze zaangażowanie, cierpliwość, starania oraz serce włożone w pracę
To wy codziennie rano sprawiacie, że cieszymy się niezmiennym smakiem pieczywa i przysmakami prosto z cukierni.